Tuesday, April 10, 2007

Vakantie in Chersonissos

Beter bekend als Chersonissos, maar officieel Limin Hersonisou, is deze strandplaats een populaire vakantiebestemming voor jongeren door het uitgebreide uitgaansleven. Van oudsher is deze badplaats de haven van het oude dorp Hersonisou (oftewel Oud Hersonissos), dat op ruim 1 km boven in de bergen ligt.

Het is een traditioneel oud Grieks dorpje met een idyllisch pleintje waar je 's avonds letterlijk en figuurlijk de Griekse sfeer kunt proeven op een van de vele terrasjes van de taverne’s die je rondom het pleintje vindt. Koutouloufari en Piskopiano zijn nog twee oude Griekse bergdorpjes op loopafstand van Limin Hersonisou waar je kunt slenteren door de smalle straatjes en de Griekse cultuur nog op kunt snuiven. Op veel terrasjes smaakt de, meestal eigenhandig gestookte raki nog beter en de nationale Griekse keuken is hier goed vertegenwoordigd. Voor de mezes, een verscheidenheid aan allerlei koude en warme typisch Griekse gerechten, kun je hier uitstekend terecht.

Populaire accomodaties in Chersonissos zijn bijvoorbeeld het Grand Hotel, Hotel Creta Maris of Appartementen Star Beach.

No comments: