Thursday, July 19, 2007

Uitgaan in Chersonissos

In het centrum van Chersonissos, langs het water, is een lange boulevard. Deze vormt het uitgaanscentrum van Chersonissos. Je vindt er aan de waterkant talloze terrasjes, met daartegenover de clubs, bars, en discotheken. In het hartje van Chersonissos vind je ook " 'T Hof Van Holland", een uitgaansgelegenheid door en voor Nederlanders. Ook Nederlands is de "TMF Bio-Bio", waar ook altijd een gezellige sfeer hangt. Dan zijn er de kleinere bars als de TNT, Mouragio en Tiger. De mensen achter de bar zijn vriendelijk en vaak Nederlands. De prijs voor drankjes staat niet vast, door goede onderhandeling kan je er een hoop afdingen.

De wat grotere clubs en discotheken zijn Amnesia (echt een aanrader!), Camelot (tegenover Amnesia) en Matrix. Hier is het vaak stampvol, er is een goede sfeer en de aankleding en muziek zijn zeer goed geregeld. Bijna alle uitgaansgelegenheden in Chersonissos hebben proppers. Deze mensen lopen op straat voor hun bar/discotheek en proberen je naar binnen te loodsen. Vaak zijn ze Nederlands. Ze kunnen wat opdringerig zijn, maar het voegt zeker wat toe aan de sfeer.

Uitgaan in Chersonissos: tips!

  • Probeer de proppers te laten werken om je naar binnen te krijgen. Doe alsof je niet echt ge├»nteresseerd bent en spreek voorwaarden met de proppers af. Eis bijvoorbeeld een gratis shotje of spreek een (lage) prijs af voor drankjes.
  • Als je meer kans wilt op gratis drank of lagere prijzen, loop dan in een zo groot mogelijke groep. De proppers zullen alles uit de kast halen om jouw groep binnen te halen!
  • Als je zat bent van die opdringerige proppers, splits dan op in groepjes van 2 of 3 en loop een paar meter achter elkaar. Proppers zijn minder geneigd kleine groepjes lastig te vallen omdat het ze maar weinig extra bezoek oplevert.
  • Als je meer kans wilt op gratis drank of lagere prijzen, ga dan gesprekjes aan met proppers zodat je ze (en zij jou!) leert kennen. In de loop van de tijd doen ze alsof je hun grootste vriend bent en komen ze met steeds genereuzer aanbiedingen.
  • Op woensdag- en zaterdagavond zijn er meestal feesten op Star Beach. Hier is gratis barbeque en je kan er gratis tequila krijgen. Ook zijn er activiteiten als een Wet T-Shirt Contest, bungyjumpen en dergelijke. Let wel op dat je een kaartje eerder op de dag koopt: 's middags zijn ze €10,- en aan de deur €20,-. Bovendien is de kans groot dat de kaartjes 's avonds uitverkocht zijn.
  • Ben je moe na uitgaan en heb je geen zin om terug te lopen naar je appartement? Aarzel niet en neem een taxi! Deze zijn snel en niet duur: voor 4 personen betaal je €6,-, en voor 5 personen €8,-.
  • Wil je zo goedkoop mogelijk Heineken bier zonder naar de supermarkt te hoeven? Gek genoeg is de Mc Donald's relatief goedkoop met Heineken! Hier is Heineken bier goedkoper dan bij de bars, en McDonald's is nog vrij lang open.
  • Wil je een uitje naar Heraklion? De buskosten zijn €2,40 p.p. en je bent er in no-time.
  • Is het vanaf je appartement ver lopen naar Star Beach? Check eerst even of er een pendeldienst is vanaf je appartement! Veel appartementencomplexen hebben gratis busjes naar Star Beach rijden, dit scheelt een hele wandeling.

No comments: